Для студентів факультету № 6 ХНУВС, які навчаються за спеціальністю «Правознавство», доцентка кафедри соціології та психології Лілія Бондаренко та старша викладачка цієї ж кафедри Наталія Ткаченко провели бінарне заняття на тему «Розвиток системи пробації. Інструменти впливу на правопорушників задля убезпечення суспільства». До проведення заняття вони запросили провідну інспекторку сектору ювенальної пробації міста Харкова Основ'янского районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Харківській області Оксану Коцан і начальницю Індустріального районного відділу філії ДУ «Центр пробації» Наталю Земляну.

Представниці служби ознайомили здобувачів освіти зі специфікою діяльності органів пробації. Розповіли про застосування наглядових і соціально-виховних заходів без ізоляції від суспільства, про види пробаційних програм, інструменти впливу на правопорушників. Велику увагу приділили кримінальній відповідальності за здійснення колабораційної діяльності.

Наприкінці заняття вони обговорили питання щодо можливості волонтерської співпраці студентів із Державною установою «Центр пробації».

ВЗГ ХНУВС