Відбулося чергове факультативне заняття Школи наукового лідерства Харківського національного університету внутрішніх справ, яке провів голова циклової комісії авіаційного і радіоелектронного обладнання Кременчуцького льотного коледжу Євген Волканін.

Він розповів про переваги електричних машин у сучасних умовах, а також їх характеристики, принципи роботи та застосування. Спікер детально проаналізував окремі процеси, завдяки яким функціонують сучасні електричні машини. Євген Волканін обговорив питання розвитку легких і надлегких повітряних суден: літаків, гелікоптерів, а також безпілотних літальних апаратів, які в умовах воєнного стану виконують надважливі завдання на передовій. Зокрема, спікер розглянув будову та особливості використання в бойових умовах одного з найбільш поширених у секторі безпеки та оборони України квадрокоптера DJI Mavic. Також здобувачі освіти дізналися про будову двигуна автомобільного транспорту Національної поліції, змогли порівняти різні типи двигунів з огляду на їх технічні характеристики.

Наприкінці заходу голова Школи Віталій Найда зазначив, що для проведення сучасних досліджень як у технічних науках, так і в правовій доктрині вкрай важливо поряд із осмисленням особливостей економічного, соціального, політичного життя людей усвідомлювати проблеми, виклики та перспективи, які існують на рівні електричних машин і механізмів та потребують належного правового регулювання.

Учасники зустрічі активно долучалися до дискусії, ставили запитання щодо перспектив удосконалення автомобільних двигунів, енергозаощадження в умовах воєнного стану тощо.

ВЗГ ХНУВС