Доцент кафедри адміністративного права і процесу факультету № 1 Олександр Пабат організував і провів зустріч із випускниками Кам’янець-Подільського ліцею № 9 ім. А. М. Трояна.

Старшокласники ознайомилися з матеріально-технічним забезпеченням освітнього процесу, відвідали спеціальну навчальну аудиторію з безпеки, а також Автошколу для осіб з інвалідністю. Представники факультетів розповіли історію створення вишу, умови вступу як за державним замовленням, так і за кошти юридичних і фізичних осіб, перспективи майбутнього працевлаштування після закінчення навчання в університеті.

Керівник Автошколи ХНУВС Олександр Марунчак надав учням можливість спробувати свої вміння на тренажерах, на яких слухачі курсів вдосконалюють навички практичного керування. Курсанти наукових гуртків кафедри тактичної та спеціальної підготовки, вогневої підготовки та кафедри криміналістики, судової експертології та домедичної підготовки продемонстрували макети різних видів зброї, вибухонебезпечних предметів і боєприпасів, а також екіпірування поліцейського під час виконання спеціальних завдань. Вони продемонстрували навички надання першої невідкладної домедичної допомоги та роботу криміналіста під час огляду місця події та вилучення слідів злочину.

Представниця відділення психологічного забезпечення університету Єлизавета Посна розповіла про особливості надання психологічної допомоги дітям, які постраждали від домашнього насильства, булінгу, які стали жертвами кримінальних правопорушень, а також про допомогу в адаптації першокурсників до специфічних умов навчання.

ВЗГ ХНУВС