Волонтерка благодійної організації «Захисти Хмельниччину» Ірина Малахова взяла участь у проведенні бінарного заняття для курсантів 1 курсу факультету № 1 на тему «Волонтерство під час війни» у межах викладання навчальної дисципліни «Судові та правоохоронні органи України». Заняття відбулося в режимі онлайн-конференції.

На сьогодні волонтерство є одним з найкращих джерел для саморозвитку. Це те, що допомагає нам, громадянам, змінювати країну зсередини та власноруч творити майбутнє, де кожен має рівні можливості й може брати участь у вирішенні соціальних проблем.

Під час заняття Ірина Малахова розповіла курсантам про те, як розвивати культуру волонтерства та забезпечити взаємодопомогу в Україні. На життєвих прикладах вона зазначила про збільшення української громадської спільноти з метою надання допомоги у гуманітарних штабах, у плетінні маскувальних сіток, у закупівлі амуніції тощо.

Наприкінці заняття курсанти поставили запитання волонтерці й отримали вичерпні та розгорнуті відповіді. Практичні поради з волонтерської роботи обов'язково стануть у нагоді майбутнім випускникам.

ВЗГ ХНУВС