Старший оперуповноважений відділення кримінальної поліції Бориспільського районного управління поліції ГУНП в Київській області, капітан поліції Євгеній Толстий разом із доценткою кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1, полковником поліції Іриною Казанчук провели бінарне заняття для курсантів 2 курсу факультету № 3 за темою «Система адміністративних правопорушень за об’єктом посягання».

Поліцейський поділився з курсантами власним досвідом роботи у підрозділі кримінальної поліції. Він звернув увагу на особливості проведення профілактичних заходів із метою запобігання правопорушення, здійснення провадження у справах про адміністративні правопорушення, що підвідомчі поліції, порядку складання процесуальних документів за різними складами адміністративних і кримінальних правопорушень відповідно до норм КУпАП, КПК України та інших нормативно-правових актів. Зі свого боку здобувачі освіти ставили запитання щодо практичних аспектів порушень чинного законодавства України, специфіки співпраці кримінальної поліції із громадськістю та іншими правоохоронними органами у сфері протидії наркоторгівлі, контрабанди, корупції тощо.

Наприкінці бінарного заняття Ірина Казанчук та Євгеній Толстий наголосили на важливості правильного тлумачення курсантами норм чинного адміністративного законодавства України у їхній подальшій службовій діяльності в органах (підрозділах) Національної поліції.

ВЗГ ХНУВС