У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася Міжнародна науково-практична конференції «Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми». Співорганізатором конференції виступила Громадська спілка «Глобальний центр взаємодії в кіберпросторі».

Відкрив конференцію перший проректор університету доктор юридичних наук, доцент, заслужений працівник освіти України Дмитро Швець. Він зазначив, що за 2020 рік в Україні було зареєстровано понад 5 тисяч кіберзлочинів, під час розслідування яких було затримано більше 100 фігурантів кримінальних проваджень, серед них 13 педофілів. Тематика наукового заходу є надзвичайно актуальною для нашого суспільства, оскільки кібербезпека є пріоритетним напрямом у системі національної безпеки України. Також було підкреслено, що для запровадження в нашій державі системи кібербезпеки, необхідно створити умови для безпечного функціонування кіберпростору та його використання, своєчасно попереджувати можливі кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури держави тощо.

Під час конференції обговорювалися питання: сучасні тенденції застосування інформаційних технологій в правоохоронних органах, сучасна проблематика розслідування кіберзлочинців, зміст та методологія практичного навчання з питань кібергігієни, модель процесу тестування безпеки програмного забезпечення, законодавче врегулювання обігу криптовалюти в Україні, основні тренди у сфері кібербезпеки із захисту банківських платежів тощо. Тези доповідей учасників конференції опубліковані у збірнику тез наукового заходу.

ВЗГ ХНУВС