На початку квітня 2015 року побачили світ чергові номери фахових університетських видань «Право і Безпека» та «Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ». Їх вихід співпав із включенням журналу та збірника наукових праць до Переліку наукових фахових видань України, в яких можуть публікуватися результати дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора і кандидата наук.

 

Наказом Міністерства освіти і науки України від 6 березня 2015 року № 261 строком на 5 років статус фахового з юридичних наук підтверджено для збірника наукових праць «Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ», а науковий журнал «Право і Безпека» отримав статус фахового із психологічних наук (спеціальність 10.00.06 «Юридична психологія»). Очікується, що вже до початку травня поточного року буде підтверджено статус фахового з юридичних наук і для журналу «Право і Безпека», відповідні документи перебувають зараз на розгляді в МОН України.

Деякі зміни відбулися також у порядку подання рукописів для опублікування. Так, наприклад, переклад англійською розширеної анотації здійснюватиме редакція. Статті, вміщені у виданнях, розміщуватимуться на бібліотечному порталі та в репозиторії університету і за рішенням редколегій згідно з вимогами міжнародних наукометричних баз, репозиторіїв, каталогів тощо можуть бути розміщені в мережі Інтернет. Окрему увагу акцентовано на питаннях боротьби з проявами плагіату в публікаціях.

Із виданнями та повним змістом вимог щодо порядку подання матеріалів можна ознайомитися на сайтах збірника наукових праць «Вісник Харківського національного університету внутрішніх справ» та наукового журналу «Право і Безпека».

ВЗГ ХНУВС