Для слухачів інституту післядипломної освіти ХНУВС курсів первинної професійної підготовки, які навчаються за спеціалізацією «Поліція особливого призначення» було проведено бінарне заняття разом із представниками громадської безпеки Консультативної місії Європейського Союзу в Україні старшим групи Фернандо Магро Моросом та керівником Української команди тренерів старшим лейтенантом поліції Тарасом Гринюхом.

Тема бінарного заняття – «Основи спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за скандинавською моделлю забезпечення публічної безпеки і порядку в ході мирних зібрань та інших масових заходів». Зазначена модель дій дозволяє зменшити прояви насильства під час масових заходів та передбачає застосування проективного підходу, спрямованого на реалізацію демократичних принципів у діяльності поліції, забезпечення прав і свобод громадян.

Головними принципами «скандинавського» підходу є знання, комунікація, диференційований підхід, сприяння зусиллям організаторів та учасників мирного зібрання у досягненні законних цілей. У рамках бінарного заняття слухачі не лише опановували теорію, а й відпрацьовували застосування нової системи у практичних вправах.

У заході також взяли участь працівники інституту післядипломної освіти: заступник директора майор поліції Світлана Фіалка, завідувач відділення навчально-методичного забезпечення лейтенант поліції Олег Заковоротній, викладач Вікторія Єременко.

ВЗГ ХНУВС