Екскурсія до Святогорської Лаври

Працівники університету – члени Профспілки Харківського національного університету внутрішніх здійснили екскурсійну поїздку до Свято-Успенської Святогірської Лаври.

На путі до Лаври екскурсанти відвідали Вознесенський собор та Кириченкову криницю, благодатний потік якої не вичерпується ось уже декілька століть.

В самому Національному природному парку «Святі гори» та Успенському чоловічому монастирі, що розташований на високому крейдяному правому березі Сіверського Дінця екскурсанти оглянули комплекс крейдяних печер і наземних будівель ХVІІ – ХІХ століть: Свято-Успенський собор, Нікольський храм і трапезну, Олексіївську церкву (печери), Миколаївську церкву, підземну церкву Антонія і Феодосія тощо.

Також мандрівники зупинялись для відвідування гори Кременець у місті Ізюмі – найвищої точки Харківської області (висота становить 218 метрів над рівнем моря).  Оглянули легендарні кам’яні статуї, які є візитною карткою цієї території та відвідали величний меморіал, присвячений подіям другої Світової війни.

Члени профспілки висловлюють щиру вдячність Профспілковому комітету та Голові Профспілки Валерію Москавцю за як завжди, неймовірну, змістовну, пізнавальну та вражаючу подорож!