Хочу виразити велику вдячність керівництву Харківського національного університету внутрішніх справ та голові профспілки ХНУВС Валерію Івановичу Московцю за можливість взяти участь у екскурсії до Святогірської Лаври, яка відбулась 29 червня 2019 року. Насамперед, це дуже гарна можливість згуртувати колектив, підвищити психологічний клімат, а також сформувати групу дружно працюючих співробітників і, як наслідок, отримати ефективну роботу.

Святогірська Лавра – це краса та гордість Донеччини. Вона розташована на високому крейдяному правому березі Сіверського Дінця. Окрім наземних будівель вона має крейдяні печери. У Лаврі зберігаються мощі преподобного Іоанна, затворника Святогірського. Ікони Лаври славляться на весь світ та допомагають віруючим у їх молитвах.

Це була дуже цікава, насичена екскурсія, в якій її учасники відвідали Свято-Успенську Святогірську Лавру, пройшли більш кілометра печерами, що були вирубані у крейді понад тисячу років тому, та дісталися верхівки скелі. По дорозі додому учасники цієї подорожі заїхали до Ізюму, де відвідали Свято-Вознесенський кафедральний собор, який був побудований у 1826 році. Тут екскурсанти мали можливість приклонитись до Ікони Божої Матері Піщанської, а також відвідали Святе Джерело Божої Матері – Кириченкову криницю, де усі бажаючі набрали цілющої води та мали можливість скупатися у джерелі та випробувати на собі цілющу силу води.