У Харківському національному університеті внутрішніх справ пройшла атестація здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти факультету № 5, які навчаються за спеціальністю 262 «Правоохоронна діяльність».

Комплексний екзамен для здобувачів ступеня «магістр» за освітньою програмою «Правоохоронна діяльність» складався з дисциплін: «Актуальні проблеми адміністративного права і процесу», «Актуальні проблеми адміністративної діяльності поліції», «Організаційно-правові засади запобігання та протидії корупції». Ці навчальні дисципліни є обов’язковими компонентами освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти, вивчення яких спрямоване на підготовку висококваліфікованих фахівців для роботи в органах Національної поліції, шляхом формування у них системи знань і умінь, необхідних для реалізація в межах компетенції державної політики у сферах підтримання публічної безпеки і порядку, забезпечення безпеки дорожнього руху, охорони прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави, протидії злочинності, а також реалізації антикорупційної політики держави тощо.

Екзамен складався із двох етапів. У рамках теоретичної частини слухачі давали усні відповіді на запитання. Друга частина атестації – безпосередньо поліцейський квест. 

Проходження поліцейського квесту передбачало вирішення слухачем ситуаційного завдання в умовах, максимально наближених до реальних. Під час проходження поліцейського квесту зверталася увага не тільки на правильність дій поліцейського з точки зору нормативного врегулювання його дій, а й на дотримання алгоритмів поводження у різних ситуаціях, забезпечення власної безпеки та безпеки громадян, а також на порядок та правила оформлення матеріалів про адміністративні правопорушення у відпрацьованих ситуаціях.

Критеріями оцінювання знань є здатність слухача магістратури правильно відповісти на кожне запитання та на додаткові – від членів екзаменаційної комісії, повнота відповіді, уміння застосовувати отримані знання у вирішенні практичних ситуацій, а також проходження поліцейського квесту на достатньому рівні.

До складу комісії увійшли представники кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 та кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1.

ВЗГ ХНУВС