Democracy Reporting International (DRI) cпільно з Міністертвом молоді та спорту в рамках проекту «Демократія в дії – залучення молоді та громадянського суспільства до політичного процесу в Україні» оголошують відбір на програму стажувань молоді в місцевих органах влади.

Завдання програми стажувань: сформувати у активних молодих людей практичні навички і знання про місцеву політику та управління, ознайомити з реалізацією реформ на місцевому рівні та потенційно – допомогти створити кадровий резерв органів самоврядування. Під час проходження стажування, учасники також отримають тренінгову підготовку від DRI та ознайомляться з побудовою політичної системи в Україні, реалізацією реформ, успішними практиками місцевого самоврядування та особливостями роботи з інформацією та ЗМІ.

Тривалість стажувань: липень-вересень 2021 року (3 місяці)

3-місячне навчання на Програмі включатиме 12 одноденних інтерактивних тренінгів, дискусій та воркшопів, що проводитимуться залученими DRI експертами.

Місце стажування: органи місцевого самоврядування (міські та обласні ради, ОДА)

Формат: онлайн, безпосередньо в офісі з дотриманням всіх правил безпеки або змішаний – за домовленістю з керівництвом.

Форма залученості студентів: повна або часткова зайнятість (4 години на добу). Проектом передбачається стипендія для студентів у розмірі 120 євро на місяць (360 євро за проходження тримісячної програми).

Вимоги до учасників:

✅ вік: від 18 до 35 років;

✅ мати вищу освіту чи навчатися у ВНЗ;

✅ можливість активної участі в усіх тренінгах Програми;

✅ можливість стажуватись в органах місцевої влади;

✅ перевага надаватиметься кандидатам(кам), які не працюють(вали) в органах виконавчої влади.

Щоб подати заявку на участь у Програмі, необхідно заповнити аплікаційну форму за посиланням – https://forms.gle/fcP3UF3rJNFmV2Vk8

Дедлайн - 18 червня 2021 року до 23:59

Навчання є безоплатним, відбір проходить на конкурсній основі.

Джерело: http://molod.sm.gov.ua/index.php/uk/1819-ogolosheno-vidbir-uchasnikiv-na-programu-stazhuvan-molodi-v-organakh-mistsevoji-vladi