Начальник відділу міжнародних зв'язків та міжвузівської роботи Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ Рустам Абрашитов взяв участь у триденному онлайн-тренінгу «Природа, профілактика та лікування порушень від вживання наркотиків», який проводився Управлінням ООН по боротьбі з наркоманією і злочинністю.

Мета заходу – надати інформацію про реалізацію Стратегії державної політики щодо наркотиків з фокусом на питаннях профілактики розладів, пов’язаних із вживанням психоактивних речовин та протидії їх незаконному обігу.

Під час тренінгу слухачі дізнались про природу та причини виникнення залежності; патерни вживання психоактивних речовин та як вони впливають на мозок; особливості вживання різних речовин та які групи споживачів існують, чим вони відрізняються та як різняться підходи до їх лікування; міжнародні стандарти щодо профілактики та лікування залежності; особливості роботи зі споживачами нових психоактивних речовин та стимуляторів тощо.

Багато уваги було приділено досвіду закордонних країн щодо боротьби з обігом та вживанням наркотиків з наведенням прикладів із практики правоохоронних та судових органів.

Після завершення онлайн-тренінгу начальник відділу успішно пройшов тестування, отримавши сертифікат і навички, що будуть використані в процесі професійної діяльності.

КЛК ХНУВС