Для подальшої реалізації проєкту «Поліцейський офіцер громади» на території України за сприянням програми ICITAP та Міністерства Юстиції США у Харківському національному університеті внутрішніх справ розпочався п’ятиденний тренінг «Курс із розвитку тренерських навичок» з підготовки інструкторів з числа працівників Національної поліції.

Серед тренерів, що проводять навчання, – радники з правоохоронних питань  програми ICITAP, висококваліфіковані поліцейські зі США. Учасниками тренінгу стали досвідчені діючі поліцейські офіцери громад та працівники підрозділів НПУ по взаємодії з громадами.

За результатами тренінгу слухачі курсу мають навчитися самостійно проводити тренінги для майбутніх поліцейських офіцерів громад, уміти застосовувати принципи ефективної комунікації поліції та громади тощо. Під час занять будуть використовуватися сучасні техніки інтерактивного навчання дорослих, а саме – фасилітація навчального процесу, взаємодія зі слухачами, робота з різними типами учасників навчання та багато іншого.

Зі слухачами тренінгу – майбутніми тренерами – зустрівся перший проректор університету Дмитро Швець. Він привітав з початком підготовки, побажав успіхів у навчанні та наголосив, що слухачі мають старанно опановувати знання, набувати необхідних навичок, адже згодом самі братимуть участь у підготовці поліцейських офіцерів громад.

ВЗГ ХНУВС