Шановні науковці! День науки в Україні, який ми відзначаємо щороку, особливе свято, адже воно об’єднує як досвідчених науковців, так і тих, хто робить лише перші кроки на наукових теренах. Наука є головною рушійною силою суспільства та визначальною у державному розвитку. Ключовою компонентою вона є і в  діяльності нашого університету, який завжди крокує в авангарді реформ, впроваджуючи новітні освітні технології в навчальний процес, розвиваючи перспективні напрями сучасної поліціїстики, орієнтуючись на найкращі світові стандарти.

Про успішність закладу вищої освіти переконливо свідчать його наукові рейтинги. У порівнянні з минулим, 2020 роком, у рейтингу університетів за показниками Scopus Харківський національний університету піднявся на 28 позицій, за популярністю в інтернеті (unirank) – на 12 сходинок, у Ranking web of universities (webometrics) майже вдвічі покращив власні показники. На понад 2,5 тисячі (за рейтингом «Top universities by citations in top google scholar profiles») збільшилися показники цитованості. Бібліотеку університету включено до Довідника університетських бібліотек світу, опублікованого UniRank.

Ми пишаємося нашими науковцями, їх шляхетною працею, що уславлює рідний університет. Переконаний, молоді є з кого брати приклад. Попереду – багато роботи, нових наукових відкриттів і досягнень. Бажаю усім миру, добра, злагоди, міцного здоров'я та творчого натхнення для нових здобутків на благо рідної України! 

Ректор
Харківського національного
університету внутрішніх справ                                     Валерій СОКУРЕНКО