Напередодні Дня науки в Україні відбулося чергове засідання наукового гуртка «Англійська мова ІСАО – важлива складова безпеки польотів» під керівництвом Людмили Чижової. Вона привітала здобувачів освіти зі святом та відзначила значиму роль наукової діяльності в освітньому процесі та професійній роботі.

На засіданні було розглянуто та обговорено курсантські наукові роботи та проведено систематизацію результатів науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти. Курсанти поділилися набутим досвідом щодо написання тез доповідей, наукових статей.

Цікавими та змістовними були підготовлені гуртківцями доповіді: «Проблема мовного бар’єру в авіації», яку презентував  Євгеній Гапон та «Typical mistakes pilots make when perceiving civil aviation radio messages» Дениса Краська. Дмитро Прядко виступив із тезами на тему «Важливість вивчення англійської мови для пілотів», що були представлені на II Міжнародній науково-практичній конференції «Авіація, промисловість, суспільство». Роман Вільховий ознайомив присутніх зі своєю роботою, підготовленою для участі у конкурсі есе англійською мовою  «Ukraine – Europe: directions of cooperation» та дав корисні поради  для успішного написання таких видів робіт.

Доповіді викликали жваву дискусію та запитання учасників гуртка, на які вони отримали вичерпні відповіді.

КЛК ХНУВС