Для курсантів та науково-педагогічних працівників факультету № 4 – з підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ, була проведена лекція на тему «Криптовалюти». Лекцію провів представник Харківського національного університету радіоелектроніки, фахівець міжнародного рівня з криптовалют кандидат технічних наук Павло Кравченко, який ознайомив присутніх з історією виникнення криптовалют, їх значенням у сучасній світовій економіці, навів принципи існування таких валют на прикладі криптовалюти Bitcoin та розповів про технології цифрової децентралізації і проблемні питання, які необхідно вирішувати.

Курсанти брали активну участь в обговоренні окремих аспектів використання технології Blockchain та анонімності користувачів електронних гаманців.

Начальник факультету № 4 В'ячеслав Марков зазначив, що фахівці з протидії кіберзлочинності повинні бути обізнаними в сучасних інформаційних технологіях, щоб краще розуміти механізм розкриття кіберзлочинів, що можуть вчинятися в сфері використання криптовалют.

 

ВЗГ ХНУВС