У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочистості з нагоди випуску та прийняття Присяги поліцейського слухачами курсів первинної службової підготовки патрульної служби поліції.

Слухачі вивчали та успішно склали іспити з таких дисциплін, як «Основи діяльності патрульної служби», «Оформлення ДТП», «Охорона місця події», «Корупція: протидія та відповідальність», «Інформаційні технології», «Професійна етика», «Права людини. Верховенство права. Конституціоналізм», «Толерантність та недискримінація у роботі патрульних», «Попередження насильства в сім'ї», «Ефективна комунікація», «Стресостійкість», «Первинна домедична допомога», «Партнерство правоохоронних органів та суспільства», «Вогнева підготовка», «Тактична підготовка» та ін.

Після церемонії складання Присяги нових патрульних поліцейських привітав ректор університету Валерій Сокуренко. Він зазначив, що головне завдання працівників поліції – охороняти права і свободи громадян, як записано у ст. 1 закону України «Про Національну поліцію». «Ви потрібні Україні, – сказав ректор. – Тож служити треба так, щоб не зганьбити себе».

Начальник Управління патрульної поліції Харкова Ольга Юськевич також поздоровила нових поліцейських зі святом і зачитала вітальну телефонограму від керівництва Національної поліції України.

Після закінчення урочистостей нові патрульні поліцейські фотографувалися на згадку, спілкувалися з рідними. За словами одного з випускників Сергія Сергєєва, всі налаштовані наполегливо працювати і розраховують на підтримку громадськості.

У своєму інтерв’ю засобам масової інформації ректор університету Валерій Сокуренко підкреслив, що необхідно постійно підвищувати фаховий та освітній рівні, тож двері навчального закладу завжди відкриті для випускників.

Усього до служби з охорони громадського порядку в лавах нової поліції приступить 324 випускники. Серед них 85 % мають вищу освіту, з яких вищу юридичну – 20 %. 64 % випускників – харків’яни, 24 % – мешканці Харківської області, 12 % – мешканці інших областей України. Кількість жінок – 12%.

 

ВЗГ ХНУВС