Доценти кафедри адміністративного права та процесу факультету № 1 Ірина Казанчук та Валентина Яценко успішно пройшли онлайн-курс «Академічна доброчесність в університеті». Відеотренінг широко висвітлив основні засади необхідності дотримання принципів академічної доброчесності у ЗВО як з боку викладачів, так і безпосередньо здобувачів вищої освіти.

Перший блок презентаційного матеріалу був представлений координатором Американської бібліотеки ім. В. Китастого Національного університету «Києво-Могилянська академія», завідувачем сектору наукової бібліотеки Світланою Чукановою. У форматі дистанційного навчання з обов’язковим тестовим контролем Ірина Казанчук та Валентина Яценко дізналися на яких ключових цінностях базується академічна доброчесність, що включає в себе відповідальний підхід до освітньої та наукової діяльності, як уникнути плагіату в науковій діяльності.

Спікером другого блоку навчання виступив директор Центру забезпечення якості освіти Національного університету «Києво-Могилянська академія», доктор філологічних наук, PhD, професор НаУКМА Сергій Квіт. Він розкрив питання щодо визначення складових частин всебічної університетської автономії, окреслення завдань студентських онлайн-опитувань, повноважень Центру забезпечення якості освіти в університеті.

За результатами участі в онлайн-курсі учасники отримали сертифікати. Знання та навички сприятимуть підвищенню професійного рівня і будуть застосовані у науковій діяльності.

 

ВЗГ ХНУВС