У рамках Всеукраїнського науково-практичного семінару «Сучасні проблеми та тенденції розвитку кримінально-виконавчого права в Україні», який був проведений під егідою Кримінологічної асоціації України, активну участь в обговоренні проблем кримінально-виконавчого законодавства взяли представники наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства Харківського національного університету внутрішніх справ (керівник гуртка – професор кафедри кримінального права та кримінології Антон Байлов).

Курсант Левон Погосян виступив з науковою доповіддю «Щодо проблем виконання покарання у вигляді тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців», а Ірина Бульба та Максим Петроченко у своїх тезах акцентували увагу на питаннях праці засуджених та еволюції застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання у вітчизняній пенітенціарній системі.

Під час проведення заходу перший заступник начальника управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Володимир Мелюхов зазначив: «Я вперше беру участь в науково-практичному семінарі, в якому активізована робота наукового гуртка кафедри, особливо обговорення  проблем кримінально-правової політики як складової правової політики у сфері протидії злочинності. Хочу запевнити, що представники Державної пенітенціарної служби України в Харківській області завжди готові співпрацювати з молодими дослідниками у сфері науково-дослідної роботи, удосконалювати форми і методи цієї діяльності».

Окрім цього, члени наукового гуртка познайомились з курсантами Інституту кримінально-виконавчої служби (м. Київ), які також виступили з доповідями щодо доцільності застосування покарання у вигляді обмеження волі, після чого ознайомилися з діяльністю гуртка кафедри й обговорили питання подальшої співпраці.

По закінченні заходу курсанти отримали збірник наукових доповідей та сертифікати.

ВЗГ ХНУВС