У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулись урочистості з нагоди Дня Гідності та Свободи. У них взяли участь працівники університету, курсанти, студенти, ліцеїсти, школярі, слухачі патрульної служби поліції, гості.

Урочистості розпочалися з внесення Прапору університету. Залпом з рушниць та хвилиною мовчання вшанували присутні пам'ять героїв, полеглих за вільну, незалежну Україну, після чого було виконано Державний Гімн України.

Перед присутніми виступив голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін, який зазначив, що Україна стала на шлях реформування, впровадження демократичних принципів: «Честь, гідність і свобода стали пріоритетами української нації. Ми шануємо пам'ять тих, хто поклав свої життя за свободу і незалежність нашої Батьківщини, пам’ятаємо й тих, хто у цей час захищає нашу державу. Серед них багато правоохоронців, випускників Харківського національного університету внутрішніх справ». Голова облдержадміністрації поздоровив усіх зі святом, побажав наснаги в усіх справах і службі, «бути порядними і чесними людьми, щоб гідність і свобода супроводжували кожного із нас!» – підкреслив Ігор Райнін.

Учасник антитерористичної операції полковник Олександр Пивовар, який є випускником університету, підкреслив, що серед учасників бойових дій дуже багато правоохоронців, які в нелегких умовах, ризикуючи життям і здоров’ям, захищають нашу державу. Звертаючись до курсантів, Олександр Пивовар підкреслив, що вони повинні завжди пам’ятати – разом із погонами юнаки та дівчата беруть на себе зобов’язання служити своїй Батьківщині і захищати український народ.

Ректор університету Валерій Сокуренко зазначив: «Ми зробили свій вибір – служити народу України. Нещодавно був прийнятий Закон України «Про Національну поліцію». У ст.1 Закону записано, що правоохоронці повинні захищати права і свободи людини. Саме це і є пріоритетом для нас, правоохоронців», – наголосив ректор.

Після урочистої частини відбулися показові виступи Почесної варти ХНУВС з карабінами та шаблями, літературно-музична композиція у виконанні гуртка художньої самодіяльності і патріотичний флеш-моб «Україна – це ми».

Завершився захід урочистим проходженням особового складу університету.

 

ВЗГ ХНУВС