У циклі видатних історичних особистостей України, який започаткований бібліотекою Харківського національного університету внутрішніх справ, була представлена постать Богдана Хмельницького. Історичні події України презентуватимуться університетській молоді протягом року в межах роботи Університету культури. Цього разу першокурсники навчального закладу взяли участь в історичному відеоекскурсі «Богдан Хмельницький – засновник української козацької держави». Крокуючи сторінками  минулого, вони більше дізналися про визвольну війну українського народу середини XVII ст., під час якої в Україні з’явилося немало талановитих полководців. Серед них був і гетьман України Богдан Хмельницький (1595–1657), державний і військовий діяч, полководець європейського масштабу.

Життя і справи Богдана Хмельницького були віддані боротьбі за єдність і самостійність українського народу. Силою своєї індивідуальності й розуму він вивів український народ зі стану багатовікової безнадії і спрямував на шлях національного та соціального визволення. Як визначний політик він багато сил доклав до зміцнення зовнішньополітичного становища України. 

Наприкінці відеоподорожі юнаки та дівчата ознайомилися з книжково-ілюстративною експозицією «Богдан Хмельницький – видатний державний діяч, полководець і дипломат», яка провела їх сторінками видань від минулих часів до сьогодення.

 

ВЗГ ХНУВС