Відповідно до закону України «Про вищу освіту» та положення про Наукове товариство студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету внутрішніх справ відбулись загальні збори Наукового товариства студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених Харківського національного університету внутрішніх справ.

Засідання відкрив ректор університету, кандидат юридичних наук, доцент Валерій Сокуренко. Звертаючись до присутніх, він зазначив, що одним із основних чинників стрімкого розвитку суспільства є наука, і для наукової діяльності молоді в університеті створено всі умови. Діють шість спеціалізованих вчених рад із захисту дисертацій, працює численний колектив докторів та кандидатів наук, створені власні наукові школи. Досягнення такого потужного колективу широко відомі в наукових колах. Тож молоді є в кого вчитися, переймати досвід і наслідувати наукові традиції.

Проректор університету, доктор юридичних наук, професор Олександр Головко довів до присутніх вимоги Положення про Наукове товариство і наголосив, що це – добровільне об’єднання студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених, що забезпечує захист прав та інтересів осіб, які навчаються або працюють у вищому навчальному закладі, зокрема щодо питань наукової діяльності, підтримки наукоємних ідей, інновацій та обміну знаннями. Також він звернув увагу, що Наукове товариство покликано об’єднувати науковий потенціал науково-педагогічного складу, студентів, курсантів, слухачів, аспірантів, ад’юнктів, докторантів і молодих вчених університету та ставить собі за мету активізацію наукових досліджень, оприлюднення їх результатів, розширення наукових і творчих контактів.

Під час Загальних зборів було обрано голову Наукового товариства – Юлію  Загуменну, професора кафедри теорії та історії держави і права, кандидата юридичних наук, доцента. Заступником став Володимир Чумак – кандидат юридичних наук, провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи. Секретарем Наукового товариства обрали Ірину Лесь, ад’юнкта докторантури та ад’юнктури університету.

Під час виступу новообраний голова Наукового товариства Юлія Загуменна визначила основні напрямки діяльності об’єднання на 2015–2016 навчальний рік.

 

ВЗГ ХНУВС