Представники кафедри трудового та господарського права Харківського національного університету внутрішніх справ відвідали експозицію «Музей релігій». У ній були представлені макети найбільш відомих історичних культових споруд, а також предмети мистецтва, що дають уявлення про різні релігії світу.

В основі експозиції – реконструкції стародавніх храмів і святинь, розташованих у різних куточках Землі. Серед них як широковідомі – Стоунхендж в Англії, кам'яні статуї Моаї з острова Пасхи, храм фараона Рамзеса в Єгипті, Стіна Плачу в Єрусалимі, Імперський собор в Аахені або Успенський собор у Києві, так і маловідомі – Ерехтейон у Греції, Храм вогню Атешгях в Азербайджані, Скельний храм Кайласанатха і Храм Лотоса в Індії, Храм Неба і Храм Конфуція в Китаї, Храм написів у Мексиці.

В експозиції «Музей релігій» також були представлені артефакти і твори мистецтва з приватної колекції. Це зображення Будди, богів індуїстського синтоїстського пантеону, тибетські ритуальні раковини, священні мусульманські мечі «зульфікар», африканські магічні статуетки «нкісі», ритуальні свічники, картини і скульптури на юдейську тематику і багато іншого.

На думку відвідувачів виставки, знайомство з різними релігіями і культурами – це ще один крок у боротьбі з насильством і невіглаством, що породжують страх і ненависть у сучасному суспільстві. Отримання нових знань, розширення кругозору є хорошою передумовою до того, щоб люди вчилися бути більш терпимими і толерантними один до одного.

 

         ВЗГ ХНУВС