Серед видань, які надходять до бібліотечного фонду Харківського національного університету внутрішніх справ, є такі, що представляють не лише науковий та інформаційний інтерес, але й є рідкісними. Нещодавно бібліотека університету отримала саме такий дарунок від одного з авторів цих видань, доктора юридичних наук, професора, член-кореспондента Національної академії правових наук України, беззмінного президента Міжнародної асоціації істориків права, колишнього ректора Харківського національного університету внутрішніх справ (2003–2005 рр.), генерал-майора міліції Олександра Назаровича Ярмиша.

Це такі видання, як «Міністерство внутрішніх справ України: події, керівники,  документи та матеріали (1917–2017 рр.)» у 6-ти томах, «Антологія сиску: від поліції до зовнішньої розвідки» у 14-ти томах. Слід зазначити, що ці видання є не лише надзвичайно цінними, але й рідкісними, адже їх тираж не перевищує 1000 примірників.

Подаровані книги займуть належне місце у фонді університетської бібліотеки і стануть незамінними у вивченні проблем історії правоохоронних органів.

Бібліотека навчального закладу щиро вдячна Олександру Назаровичу за увагу та неодноразові цінні дарунки, що поповнюють наукову колекцію бібліотечного фонду університету.

 

ВЗГ ХНУВС