У Харківському національному університеті внутрішніх справ в онлайн-форматі на платформі Zoom відбувся вебінар на тему «Участь в конкурсах проєктів європейських грантових програм» за участі представників програми Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій «Горизонт 2020». У вебінарі взяли участь науковий та науково-педагогічний склад університету, представники Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС.

На початку заходу проректор університету Леонід Могілевський привітав присутніх та ознайомив їх з історією створення, напрямами діяльності та структурними підрозділами університету. Леонід Володимирович також зазначив, що розвиток наукової та міжнародної діяльності є пріоритетними напрямами роботи університету, підкресливши, що інформація, отримана від спікерів, буде корисною та цікавою для учасників вебінару.

З 2015 року Україна є асоційованим членом програми Європейського Союзу з досліджень та інновацій «Горизонт 2020». Це найбільша Рамкова програма Європейського Союзу з фінансування науки та інновацій. Для надання інформації щодо можливостей програми «Горизонт 2020», консультацій потенційних учасників на шляху від ідеї до реалізації проектів, допомоги у пошуку партнерів, Міністерством освіти і науки України було створено мережу національних контактних пунктів (НКП). Представники НКП «Горизонт 2020» і стали спікерами вебінару у ХНУВС за різними напрямами діяльності. Основний спікер заходу – координатор Національного контактного пункту програми «Горизонт 2020» з напряму «Безпечні суспільства» доктор технічних наук Олександр Чемерис представив інших спікерів вебінару: Марину Гороховатську, «Європейські дослідницькі інфраструктури»; Тетяну Степанову, «Харчова безпека»; Таїсію Симочко, «Здоров'я», а також Ігоря Коцюбу, керівника Digital forensic Lab ІПМЕ ім. Г.Є. Пухова НАН України та Олександра Користіна, головного наукового співробітника ДНДІ МВС України. 

Під час заходу розглядалися питання, що стосувалися конкурсних програм, можливості взяти участь в останніх конкурсах «Горизонт 2020», обговорювалися різні види проєктних пропозицій, особливості їх формування та подачі на конкурс. Висвітлювалися питання щодо умов, які потрібно виконати для участі в конкурсах «Горизонт 2020», обговорювалися особливості пошуку та роботи з партнерами, оцінки проєктів у програмі «Горизонт 2020», програмі «Горизонт-Європа» тощо. Спікерами було наведено приклади успішної участі в таких конкурсах.

Під час вебінару учасники ставили запитання та отримали на них обґрунтовані й вичерпні відповіді.

ВЗГ ХНУВС