У Харківському національному університеті внутрішніх справ був проведений онлайн-захід «Польський навчальний центр – презентація Відділу дорожнього руху» за участі представників Центру підготовки працівників поліції в Легіоново (Республіка Польща). Захід був організований за підтримки Регіонального представництва КМЄС у Харкові.

У заході взяли участь ректор університету полковник поліції Дмитро Швець та проректор Леонід Могілевський, від керівництва Центру підготовки працівників поліції в Легіоново – заступник коменданта з навчальної роботи Марцін Шиндлер та керівник відділу дорожнього руху Ярослав Зґєрскі.

У вступній промові Координатор Регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Роберт Жулкєвскі подякував учасникам з України та Польщі за участь у заході та можливість проведення такої презентації в онлайн-форматі. Ректор університету Дмитро Швець висловив упевненість у продовженні плідної співпраці з Регіональним представництвом КМЄС у м. Харків та подякував Координатору Регіонального представництва КМЄС у м. Харків Роберту Жулкєвскі за підтримку ініціатив університету та можливість проведення такого онлайн-заходу з представниками Республіки Польща.

На початку зустрічі присутнім був продемонстрований інформаційний відеосюжет про діяльність Центру підготовки працівників поліції в Легіоново, основні напрями підготовки поліцейських. Відбулося знайомство з інфраструктурою, можливостями та напрямами взаємодії Центру з поліцейськими установами Республіки Польща та закладами освіти зарубіжних країн.

Керівник відділу дорожнього руху Ярослав Зґєрскі поінформував присутніх про історію створення Центру підготовки працівників поліції в Легіоново, розповів про курси навчання, різні види підготовки тощо. Детально було розглянуто структуру курсу «Практика дорожнього руху» та модулі, з яких він складається, а саме: основи дорожнього руху, виконання службових обов’язків на дорозі, вилучення документів, перевірка технічного стану транспортних засобів, базові дії на місці ДТП, надання первинної медичної допомоги тощо. 

Учасниками онлайн-зустрічі також стали представники науково-педагогічного складу кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 2, представники відділу міжнародного співробітництва та науково-дослідних лабораторій університету.

Підсумки заходу підбив проректор університету Леонід Могілевський, який зазначив, що отримані знання будуть використані викладачами у їх подальшій професійній діяльності при підготовці майбутніх поліцейських та висловив сподівання на проведення такої зустрічі в режимі офлайн після закінчення карантинних обмежень.

ВЗГ ХНУВС