Доцентом кафедри правоохоронної діяльності та поліціїстики факультету № 6 Миколою Голубом спільно зі старшими інспекторами з особливих доручень відділу зв'язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Харківській області Максимом Петуховим та Євгеном Ведмедерею для студентів кількох навчальних груп проведено лекційне бінарне заняття за темою «Органи внутрішніх справ. Патрульна поліція як складова частина Національної поліції України, її завдання та функції».

Максим Петухов розповів про функціонування структурних підрозділів патрульної поліції при виконанні таких завдань, як: забезпечення охорони публічного порядку на вулицях та інших публічних місцях під час пішого патрулювання та автопатрулювання з використанням велопатруля та кавалерійських нарядів.

Євген Ведмедеря акцентував увагу на завданнях та функціях патрульної поліції, вимогах до патрульних поліцейських, особливостях їх підготовки, ситуаціях, які виникають під час несення служби в умовах вулиці. Під час заняття студентам також було надано інформацію про функціонування підрозділу оперативного реагування патрульної поліції «ТОР», завданням якого є оперативне реагування на групові порушення публічного порядку, масові заворушення, забезпечення правопорядку під час масових заходів. Наголошено було на значенні  патрульної поліції як складової частини Національної поліції України, та основних напрямах її роботи.

Працівники патрульної поліції розповіли про відділи, які входять до складу Управління патрульної поліції, та їх функції. Це – відділ адміністративної практики, відділ дорожньо-транспортних пригод, відділ зв’язків з громадськістю, відділ безпеки руху, відділ тактико-оперативного реагування, юридичний відділ, відділ телекомунікації та інші.

Основними завданнями поліцейських патрульної поліції є своєчасне реагування на виклики «102», охорона публічного порядку, викриття злочинів по «гарячих слідах».

Заняття, що проводяться із залученням практичних працівників, мотивують студентів до опанування новими знаннями та стимулюють їх творчий пошук.

ВЗГ ХНУВС