На кафедрі українознавства факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося засідання наукового гуртка. До присутніх звернулася доцентка кафедри керівниця наукового гуртка Олена Оверчук, яка наголосила на важливості наукової складової в освітньому процесі, окреслила основні напрями роботи гуртківців і висловила сподівання щодо плідної співпраці.

У вітальному слові завідувач кафедри професор, доктор філологічних наук Ігор Чорний зазначив, що науковий гурток є однією з важливих форм якісної підготовки й становлення фахівців вищої кваліфікації. Підкреслив, що науковий гурток кафедри українознавства є академічним осередком гуманітарної освіти та національного виховання, діяльність якого спрямована на формування світогляду й ціннісної орієнтації, успадкування молоддю досвіду й багатовікових надбань української та світової культури.

Наприкінці засідання курсантів було ознайомлено з планом роботи гуртка на перший семестр 2020–2021 навчального року й вимогами до написання тез і наукових статей. Під час обговорення тематики найближчих засідань гуртка особливий інтерес серед його членів викликали теми «Історія становлення і розвитку української писемності» та «Образ правоохоронця у світовій культурі». 

ВЗГ ХНУВС