Відділом соціально-гуманітарної роботи Харківського національного університету внутрішніх справ проведено інструктивне заняття з дотримання Правил дорожнього руху та безпеки дорожнього руху для працівників університету та здобувачів освіти, які керують транспортними засобами.

У заходах взяли участь проректор університету Анатолій Клочко, доцент кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 2 Микола Котелюх, представники Управління патрульної поліції Харківської області Департаменту патрульної поліції старші лейтенанти поліції Генрих Маргарян та Андрій Сікаленко.

Наведено було статистичні дані щодо кількості скоєння дорожньо-транспортних пригод в Україні та зокрема на Харківщині січня по вересень 2020 року, а також детально проаналізовано найбільш типові причини, що приводять до ДТП та травматизму.

Присутнім  продемонстрували відеоматеріали ДТП, змодельовані складні та екстремальні ситуації, які можуть виникнути на дорозі, варіанти дій водія. Працівники патрульної поліції також надали можливість бажаючим перевірити на собі новітній засіб, що імітує відчуття дій водія у стані алкогольного сп’яніння.

ВЗГ ХНУВС