Відбулася зустріч студентів-консультантів юридичної клініки ХНУВС із суддею Лозівського міськрайонного суду Харківської області кандидатом юридичних наук, викладачем Національної школи суддів України Олексієм Поповим.

Під час зустрічі він розповів студентам про устрій судової системи України, про кваліфікаційні вимоги, які визначені законодавством на посаду судді, про практичні та психологічні аспекти суддівської діяльності, судові відрядження та про порядок проходження процедури призначення на посаду судді.

Студенти ставили багато запитань, що стосувалися практичної діяльності суду, особливостей розгляду судових справ й, безпосередньо, суддівської діяльності. Окрему увагу було приділено судовій практиці відшкодування моральної шкоди, укладенню мирових угод, врегулюванню спорів за участю судді,  участі присяжних у кримінальному процесі тощо.

Особливу зацікавленість молоді викликали приклади з судової практики, які наводив Олексій Попов під час відповідей на запитання. Суддя також звернув увагу студентів на важливість одночасного засвоєння теоретичних знань і набуття практичних навичок та ознайомлення з різними правничими професіями під час навчання в університеті.

Керівниця юридичної клініки доцент кафедри цивільного права та процесу факультету № 6 Елла Вакулович та кураторка юридичної клініки доцент кафедри фундаментальних та юридичних дисциплін факультету № 6 Кристина Кисильова запросили Олексія Попова взяти участь у навчальних судових засіданнях, які проводяться студентами-консультантами юридичної клініки під керівництвом кураторів з метою практичного навчання.

Учасники зустрічі висловили подяку судді  Лозівського міськрайонного суду Харківської області Олексію Попову за цікаву, конструктивну та корисну розмову.

ВЗГ ХНУВС