Доцент кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Олексій Шуміло за допомогою Платформи масових відкритих онлайн-курсів Prometheus пройшов навчальний курс «Складання прогнозу місцевого бюджету: теорія і практичні аспекти», який був підготовлений в рамках реалізації проєкту технічної допомоги «ЄС для підсилення державних фінансових систем місцевих урядів», що фінансується Європейським Союзом.

Запровадження середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні, при якому процес розробки бюджету буде орієнтованим на середньострокову перспективу, а не матиме на меті збалансування надходжень і витрат на один рік, є одним із основних завдань, передбачених Стратегією реформування системи управління державними фінансами.

Тематика середньострокового бюджетного планування є новою для нашої країни. Разом з тим, виклики, які сьогодні стоять на шляху удосконалення бюджетного процесу і бюджетної політики, обумовлюють необхідність досконалого освоєння цієї тематики. Саме тому цей курс став корисним для фахівців кафедри, які прагнуть до стратегічного бачення економічного розвитку своєї країни та відповідної територіальної громади.

За результатами виконання тестових завдань Олексій Шумило отримав сертифікат. Пройдений курс надав можливість підвищити власний професійний рівень та передати отримані знання студентам і колегам.

ВЗГ ХНУВС