Команда Харківського національного університету внутрішніх справ посіла 24 місце серед 340 команд університетів всього світу на інтернет-платформі «Hack The Box», призначеній для відпрацювання у спеціальному віртуальному середовищі практичних навичок у сфері кібербезпеки.

Важливим елементом практичного навчання здобувачів вищої освіти у Харківському національному університеті внутрішніх справ є набуття практичних знань в умовах, наближених до реальних. З цією метою команда університету, до складу якої входять курсанти, студенти та науково-педагогічні працівники, бере участь у проходженні квестових завдань з пентестінгу у віртуальній лабораторії «Hack The Box» (https://www.hackthebox.eu/).

«Hack The Box» – це навчальна онлайн-платформа, за допомогою якої здобувачі вищої освіти, науково-педагогічні працівники, фахівці-практики можуть підвищувати свої навички пентестінгу в ізольованому, ігровому навчальному середовищі.

На онлайн-платформі пропонується проходження завдань з криптографії, стеганографії, пошуку вразливостей веб-сайтів, робота з цифровими слідами, тестування на проникнення до різного типу мережних вузлів.

Понад 280 постійно оновлюваних віртуальних лабораторій для навчального злому, корпоративних сценаріїв у реальному світі та завдань типу CTF – усе це частина масово зростаючої спільноти з кібербезпеки з 300 тисяч осіб, де професіонали обмінюються ідеями, а працедавці підбирають своїх майбутніх працівників.

ВЗГ ХНУВС