Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Василько пройшла онлайн-курс «Підприємництво. Власна справа в Україні», наданий викладачем Києво-Могилянської бізнес-школи Олексієм Геращенком через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus, успішно його закінчила та отримала сертифікат.

Під час курсу «Підприємництво. Власна справа в Україні» було розглянуто принципи фінансового планування власної справи, адже фінансовий результат – це максимально конкретна та об'єктивна перевірка будь-якої ідеї. Розглянуто організацію системного та структурного маркетингу, якого зазвичай вкрай не вистачає нашому українському підприємництву. Підприємець часто зосереджується на собі замість того, щоб сформувати пропозицію, яка потрібна ринку, тим, задля кого він працює, тим, хто визначає підприємницький успіх.

Розібратися у ключових питаннях маркетингу власної справи допоміг Дмитро Джеджула – досвідчений фахівець, за плечима якого десятки успішних проектів у різних галузях.

Особливу увагу було приділено базовим категоріям менеджменту – функціям і процесам, без яких управління буде несистемним і хаотичним,   питанню формування команди.

Детально розібралися із загальною та спрощеною системою оподаткування підприємницької діяльності, отримали корисні поради і бачення фахового правника Дмитра Гадомського  щодо реєстрації діяльності, стосунків з партнерами, оформлення договорів, а також дізналися в яких випадках підприємцю можна цілком обійтися без юриста.

У курсі представлені відеолекції, додаткові матеріали до них, практичні завдання, тести для самоперевірки набутих знань.

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою.

ВЗГ ХНУВС