Для здобувачів вищої освіти та працівників ХНУВС озпочався онлайн-семінар на тему «Права людини та опитування вразливих груп під час розслідувань». Семінар проводиться англійською мовою з послідовним перекладом на українську.

Перший день семінару був присвячений темі «Захист прав людини вразливих груп осіб». Основним спікером заходу виступив Саер Аммар, радник з питань верховенства права Регіонального представництва КМЄС у Харкові. Крім того, семінар відбувся за участі Координатора Регіонального представництва КМЄС у м. Харкові Роберта Жулкєвскі. 

У вебінарі взяли участь 50 представників Харківського національного університету внутрішніх справ, зокрема Сумської філії та Кременчуцького льотного коледжу ХНУВС.

Під час першого дня були розглянуті загальні питання про права людини, вразливі групи населення, захист прав дітей з інвалідністю, питання інклюзивної освіти, злочинів на ґрунті ненависті, недискримінації у правоохоронних органах, гендерної рівності в Україні, фактами гендерної нерівності тощо. Учасників семінару також ознайомили з Державною соціальною програмою щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків на період до 2021 року. 

ВЗГ ХНУВС