Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ Ірина Василько пройшла онлайн-курс «Фінансовий менеджмент» через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus та успішно його закінчила. Заняття проводив викладач Києво-Могилянської бізнес-школи Олексій Геращенко.

Під час курсу розглядалися, зокрема, питання, пов’язані з фінансами, які намагаються раціоналізувати світ бізнесу, звести його до строгих вимірюваних форм, надати систему й порядок. У цій єдності і боротьбі протилежностей – творчого начала й порядку, і народжується успішний бізнес. Той, що формує еволюцію навколо, змінює звичне життя.

Курс «Фінансовий менеджмент» надав можливість розглянути фінансову термінологію, фінансову звітність як спосіб опису діяльності підприємства, світ під новим кутом, поняття «ризик», є можливість замислитися над власним типом менеджера. Розуміння фінансів, фінансова культура – це економічні знання про світ, в якому ми всі перебуваємо. Хтось сварить цей світ за надмірну меркантильність, але продовжує в ньому жити. Сприймайте цей світ позитивно – він дарує нові ідеї та можливості, а фінансовий менеджмент намагається представити його як чітку вимірювану систему.

Особлива увага приділялася темі щодо безпосередньої роботи з фінансовою інформацією, де багато коефіцієнтів, вимірників, оцінок. І всі вони прив’язані до реалій, практики, ситуацій, коли може знадобитися фінансовий погляд, до реальних цифр реальних українських компаній.

У курсі були представлені відеолекції, додаткові матеріали до лекцій, практичні завдання, тести для самоперевірки набутих знань.

Отримані знання будуть застосовані у рамках навчальних курсів, що викладаються кафедрою.

ВЗГ ХНУВС