На адресу університету надійшов лист від начальника Управління освіти адміністрації Московського району Харківської міської ради Оксани Гресь, в якому висловлюється подяка колективу вишу за підтримку низки соціальних програм: Державної соціальної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини на період до 2021 року», Комплексної програми з протидії поширенню наркоманії та зменшення шкоди від вживання психоактивних речовин у м. Харків «Чисте місто» на 2019–2020 роки, сприяння реалізації державної політики щодо профілактики наркоманії в закладах загальної середньої та позашкільної освіти Московського району м. Харків.

26 травня поточного року Центром практичної психології та соціальної роботи Управління освіти адміністрації Московського району було організовано засідання методичного об’єднання практичних психологів та соціальних педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Московського району за темою «Профілактична діяльність практичного психолога у закладах загальної середньої та позашкільної освіти», в якому взяла участь завідувач кафедри соціології та психології Харківського національного університету внутрішніх справ доктор психологічних наук, професор Олена Євдокімова.

Як йдеться в листі, під час засідання методичного об’єднання 34 практичних психолога закладів освіти Московського району ознайомилися з питаннями попередження та профілактики кіберзалежності серед дітей та підлітків. Фахівці психологічної служби району підвищили професіоналізм, рівень поінформованості з питань здійснення просвітницької та профілактичної роботи серед учасників освітнього процесу, отримали методичні матеріали та рекомендації, розроблені кафедрою, для використання у діяльності тощо.

ВЗГ ХНУВС