Визначено переможців Відкритої інтернет-олімпіади з інформаційної безпеки «Юний кіберерудит» для випускників закладів загальної середньої освіти України. Олімпіаду було організовано Харківським національним університетом внутрішніх справ спільно з Координатором проєктів ОБСЄ в Україні та Федерацією кіберспорту України.

До Дня захисту дітей в університеті пройшов ІІ фінальний тур інтернет-олімпіади, в якій взяли участь випускники закладів загальної середньої освіти з усіх областей України. Для участі в олімпіаді зареєструвалися 253 учні, з яких 62 дівчини. Під час участі у І турі олімпіади за допомогою тестових завдань учасників було перевірено на рівень знань у сфері інформаційної безпеки. Тестування успішно пройшли 68 юнаків та 20 дівчат.

До участі у ІІ турі було відібрано десять учнів, у тому числі одна дівчина, які продемонстрували найкращі результати тестування у І турі. Під час ІІ туру учасники виконували практичні завдання у сфері інформаційної безпеки.

За результатами перевірки практичних завдань судді олімпіади визначили переможців:

І місце посів Євген Лещотний, учень Харківського наукового ліцею-інтернату «Обдарованість» Харківської обласної ради, мешканець с. Першотравневе Зміївського району Харківської області;

ІІ місце поділили Олександр Касьян, учень спеціалізованої школа І-ІІІ ступенів № 307 з поглибленим вивченням природничих наук Деснянського району міста Києва та Данііл Марченко, учень Коледжу інформаційних систем і технологій ДВНЗ «КНЕУ ім. В. Гетьмана» (м. Київ);

ІІІ місце також поділили два учасники – Ярослав Ясиницький, учень Івано-Франківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 3 і Станіслав Гельдт, учень Куп'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 6 Куп'янської міської ради Харківської області.

Усі учасники ІІ туру Олімпіади та переможці Олімпіади отримали цінні подарунки від Координатора проєктів ОБСЄ в Україні та Федерації кіберспорту України. Для десяти учасників ІІ туру олімпіади Координатором проєктів ОБСЄ в Україні протягом місяця буде проведено онлайн-курси у сфері інформаційної безпеки.

Мета проведення олімпіади – реалізація здібностей талановитих учнів, стимулювання творчого самовдосконалення учнівської молоді, популяризація досягнень науки, техніки та новітніх технологій, а також вивчення рівня обізнаності шкільної молоді щодо можливостей використання інформаційних технологій.

ВЗГ ХНУВС