Доцентка кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ірина Василько взяла участь у вебінарі «Податкові перевірки 2.0», який було організовано Shermanlaw Company. Спікерами вебінару стали Ірина Сизонова – керівник практики податкового права, радник Shermanlaw Company; Костянтин Піщенков – адвокат, радник Shermanlaw Company.

Інформація, отримана під час вебінару, стала актуальною для власників і керівників бізнесу, для фінансистів і бухгалтерів, а також для викладачів. Спікери розповіли, що найбільш серйозним випробуванням для українських підприємств є перевірки податковою. За статистикою ДПС майже кожна перевірка закінчується складанням акту та донарахуванням значних сум податків і штрафних санкцій. На жаль, більшість платників податків не готуються завчасно, а реагують лише на результат перевірки, оскаржуючи податкове повідомлення-рішення в суді. При цьому бізнес втрачає досить дієві можливості уникнути донарахувань без тривалого та витратного судового процесу. Було проаналізовано як підготуватись до перевірки та законно уникнути штрафів. Також спікери вебінару розповіли про кримінальні провадження щодо ухилення від сплати податків. Особливу увагу приділили протидії фіктивним провадженням, які мають лише корупційну мету.

Проведений вебінар дав багато корисних і необхідних знань щодо останніх тенденцій податкових перевірок, щоб ефективно до них підготуватися.

ВЗГ ХНУВС