Професор кафедри педагогіки та психології факультету № 3 доктор психологічних наук Наталя Мілорадова провела останній, четвертий вебінар з кращих практик протидії домашньому насильству, що проходив за підтримки Консультативної Місії Європейського Союзу (м. Харків). Наприкінці травня для різних груп було проведено чотири однакові вебінари щодо психологічних аспектів домашнього насильства.

Цільовою аудиторією стали працівники територіальних підрозділів ювенальної превенції, груп швидкого реагування поліції, слідчі та дільничні офіцери поліції ГУНП в Харківській області, представники Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції, Департаменту науки i освіти Харківської обласної державної адміністрації (структурні підрозділи на місцях), Служби у справах дітей, Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Харківського національного університету внутрішніх справ.

До першої групи учасників увійшли працівники з міст Первомайськ, Лозова та Близнюки Харківської області. У другій групі – працівники Індустріального, Київського, Московського районів Харкова.   У третій групі – працівники Немишлянського, Новобаварського, Основ`янського районів Харкова. Четверта група  – Слобідського, Холодногірського та Шевченківського районів Харкова.

Під час вебінарів було розглянуто ознаки та характеристики насильства, роз`яснено розуміння ситуації насильства, розвінчено міфи та стереотипи щодо домашнього насильства, розкрито цикл насильства, трикутник Карпмана, психологічні портрети жертви й агресора та пояснено особливості комунікації із жертвою домашнього насильства.

ВЗГ ХНУВС