Завідувачка кафедри соціології та психології факультету № 6 доктор психологічних наук, професор Олена Євдокімова взяла участь у роботі методичного об'єднання практичних психологів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Московського району м. Харкова. Виступ професорки був присвячений проблемам кіберзалежності дітей та підлітків. Олена Олександрівна у своїй доповіді розповіла шкільним психологам про численні шахрайські схеми, які реалізуються через Інтернет-мережу, та представляють серйозну загрозу психічному та фізичному здоров’ю підростаючого покоління. За підрахунками зарубіжних психологів сучасна дитина, яку не обмежують у використанні Інтернету, до свого сьомого дня народження проводить у віртуальному просторі близько одного року життя. До 18 років «стаж» користування всесвітньою павутиною досягає 4 років. При цьому вплив віртуального простору на свідомість дитини проконтролювати практично неможливо.

Психологів та педагогів також було ознайомлено з результатами наукових досліджень аспірантів та магістрів Харківського національного університету внутрішніх справ, що стосуються впливу мережі на фізичне та психологічне здоров’я дітей .

У зустрічі, яка проходила онлайн, взяли участь психологи та педагоги більш, ніж 30 навчальних закладів м. Харкова. Вони мали можливість поставити запитання з проблем Інтернет-залежності дітей та можливостей її профілактики.

Обговорено було й перспективи подальшої співпраці науковців ХНУВС та методичного об'єднання практичних психологів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Московського району м. Харкова.

Олена Євдокімова також ознайомила учасників семінару зі специфікою підготовки психологів в університеті, а саме – з великою роллю сучасних психологічних практик у процесі підготовки майбутніх психологів.

ВЗГ ХНУВС