Відбулося підсумкове засідання студентського наукового гуртка «VERITAS» кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС за допомогою сервісу Google Meet. У заході взяли участь: завідувач кафедри кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Надія Демиденко, професор кафедри кандидат філологічних наук, доцент Валентина Василенко, доцент кафедри кандидат філософських наук Тетяна Геращенко, доцент кафедри кандидат педагогічних наук Тетяна Білоус, курсанти та студенти 1–2 курсів.

На засіданні було підбито підсумки роботи гуртка у 2019–2020 навчальному році. Керівник гуртка Тетяна Геращенко відзначила найбільш активних студентів і курсантів, зокрема курсанта 1 курсу Валентина Данькова, який посів ІІІ місце у Х Міжнародному мовно-літературному конкурсі учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, та  студента ІІ курсу Дмитра Деуліна – учасника фінального туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі знань «Філософія», та окреслила перспективні вектори студентської науки у наступному навчальному році.

Викладачі проаналізували результати наукової роботи зі здобувачами вищої освіти, акцентуючи увагу на позитивних моментах і питаннях, які потребують удосконалення. Студенти висловили свої побажання і наміри продовжувати наукові дослідження з дисциплін, які викладаються на кафедрі. Зокрема, студентка Євгенія Коваленко планує в подальшому продовжити наукові дослідження з регіональної історії, Анна Мартиненко ––психологію особистості, курсантів Валентина Данькова та Єву Тесленко зацікавила філософсько-правова проблематика, а студент Костянтин Ярошенко запропонував проводити засідання гуртка у формі дискусій та дебатів.

На засіданні панувала доброзичлива атмосфера, сповнена прагненням учасників розширити проблематику наукових досліджень та отримати більш вагомі результати в майбутньому.

Сумська філія ХНУВС