Відбулося засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 в режимі онлайн з використанням програмного забезпечення для проведення відеоконференцій Zoom під головуванням доцента кафедри кандидата психологічних наук, доцента Світлани Лозової.

На засіданні гуртка було заслухано доповідь Аліни Чорноморченко на тему «Заходи забезпечення кримінального провадження», підготовлену під керівництвом доцента кафедри кандидата юридичних наук, доцента Олександри Кочури. У доповіді було приділено особливу увагу питанням накладення арешту на майно та тимчасового вилучення майна. 

Також на засіданні наукового гуртка обговорювалися питання щодо розробленої на факультеті нової освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти «Правоохоронна діяльність». Звернено увагу на розширення дисциплін кримінально-процесуального циклу, зокрема введення таких дисциплін як «Судова медицина та психіатрія», «Досудове слідство та судовий розгляд кримінальних справ», «Досудове розслідування», «Судова експертологія», «Застосування техніко-криміналістичних засобів доказування». Студенти відзначили доцільність введення змін у програму підготовки, адже вказані дисципліни є необхідними для подальшої практичної діяльності.

Світлана Лозова підбила підсумки роботи наукового гуртка за 2019-2020 навчальний рік та окреслила подальші перспективи наукової роботи студентів.

ВЗГ ХНУВС