Харківський національний університету внутрішніх справ посів 25 місце серед 340 університетів світу на інтернет-платформі «Hack The Box», призначеній для відпрацювання у спеціальному віртуальному середовищі практичних навичок щодо тестування на проникнення до різного типу мережних вузлів.

Незважаючи на введення обмежувальних карантинних заходів, курсанти та науково-педагогічний склад факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ продовжують удосконалювати практичні навички та набувати нові знання у сфері кібербезпеки.

Продовжується активне залучення представників університету як спеціалістів до розслідування кримінальних проваджень підрозділами Національної поліції України. Таким чином відбувається дуальне навчання здобувачів вищої освіти в реальних умовах протидії злочинності.

Важливим елементом практичного навчання є також набуття курсантами знань в умовах, наближених до реальних. З цією метою команда університету бере участь у проходженні квестових завдань з пентестінгу у віртуальній лабораторії «Hack The Box» (https://www.hackthebox.eu/) і посідає 25 сходинку серед 340 університетів, зареєстрованих на платформі.

«Hack The Box» – це онлайн-навчальна платформа з кібербезпеки, що дозволяє людям та компаніям підвищувати свої навички пентестінгу в ізольованому, ігровому навчальному середовищі. Більше 280 постійно оновлюваних віртуальних лабораторій для навчального злому, корпоративних сценаріїв у реальному світі та завдань типу CTF – усе це частина масово зростаючої спільноти з кібербезпеки з 300 тисяч осіб, де професіонали обмінюються ідеями, а працедавці підбирають собі майбутніх працівників.

ВЗГ ХНУВС