Карантин триває, але він не стає на заваді колективу науково-педагогічного складу факультету № 1 в організації роботи наукових гуртків кафедр. Уся робота з курсантами, які напрацьовують і вдосконалюють рівень своїх знань, переведена у дистанційну форму спілкування з керівниками наукових гуртків факультету.
Курсантів, які виявили бажання і мають натхнення до наукових пошуків, об’єднано за напрямами досліджень у колективи Viber-груп гуртків кафедр. Онлайн-зустрічі з керівниками гуртків проводяться за допомогою програмного забезпечення Skype, Zoom, а також у форматі організованих вебінарів. До складу цих колективів  адміністратори (керівники наукових гуртків) запросили випускників нашого вишу, найбільш досвідчених практиків – суддів, прокурорів, слідчих, експертів.
Такий формат спілкування робить обмін інформацією більш продуктивним і наглядним. Курсанти виявляють активність і зацікавленість, оскільки до розгляду пропонуються актуальні проблеми сьогодення. Молодь має унікальну можливість брати участь у дискусіях, висловлювати власну точку зору й сприймати точку зору опонента-практика.
Дистанційний ресурс дозволяє у групі наукового гуртка розміщувати новітні рішення судів (у тому рахунку ЕСПЛ), фотографії з кримінальних проваджень, окремі процесуальні документи (в якості зразків практики) та найголовніше – курсанти мають можливість концентруватися й обмірковувати сучасні проблеми, що виникають під час розслідування кримінальних правопорушень.
Керівники гуртків в режимі онлайн розміщують інформацію щодо вебінарів, конференцій, круглих столів, направляють і корегують теми та головні ідеї наукових досліджень курсантів-учасників.
Так, члени наукових гуртків кафедр факультету взяли участь у вебінарі «Реалізація засади змагальності у судовій практиці ККС та ВП ВС», де виступала спікером суддя Великої Палати Верховного Суду України Олександра Яновська.
У рамках вебінару курсанти ознайомилися з низкою актуальних питань, зокрема, щодо засад змагальності при застосуванні запобіжних заходів у процесі доказування в кримінальному провадженні та на етапі відкриття матеріалів кримінального провадження. Також було розкрито особливості виключного провадження у зв’язку зі встановленням порушень прав особи Європейським судом з прав людини. Після виступу курсанти поставили судді багато запитань. (https://bit.ly/2XBOikH).
Усіх курсантів запрошуємо приєднатися до дистанційної роботи наукових гуртків кафедр факультету № 1. За детальною інформацією звертатися до активу наукового колективу факультету на адреси електронних скриньок: [email protected][email protected]; [email protected]; [email protected] або до відділу організації наукової роботи ХНУВС ([email protected]).

ВЗГ ХНУВС