На адресу університету надійшли листи з подяками від керівника Первомайського ВП ГУНП в Харківській області підполковника поліції Павла Калгана та мешканки м. Первомайське, в яких ректору та колективу університету висловлюють подяку за високий рівень підготовки курсанта 2 курсу факультету № 2 рядового поліції Яніслава Валєнкова. Він задіяний до забезпечення публічної безпеки та порядку на території обслуговування відділу поліції, спрямованої на запобігання поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID -19. Курсант взяв активну участь у розкритті кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України.
Під час патрулювання на території ринку м. Первомайський 13 квітня поточного року до курсанта звернулася громадянка й повідомила, що в неї викрали сумку з грошима, документами та особистими речами. Яніслав Валєнков повідомив про скоєне правопорушення чергову частину Первомайського ВП та звернувся до власника магазину «Берізка», що знаходиться поруч із місцем скоєння злочину, з проханням надати йому для перегляду відеозаписи з камер спостереження, встановлених біля магазину. Під час перегляду записів, курсант побачив особу, яка, ймовірно, була причетна до крадіжки, й сфотографував відеофрагмент запису, на якому було видно риси обличчя вказаної особи. Рядовий поліції показав фото особи мешканцям Первомайську, які впізнали чоловіка та вказали адресу його проживання. Разом зі слідчо-оперативною групою Первомайського ВП злочинця було затримано та вилучено викрадене майно.
У своєму листі, що надійшов до університету, постраждала громадянка побажала Яніславу «щоб він завжди був таким же ввічливим, розумним, кмітливим і ніколи не проходив повз чужої біди, як не пройшов повз моєї. Велика подяка керівництву університету, які виховують таких грамотних, відданих своїй справі поліцейських, як Яніслав. Тепер я вірю, що наші правоохоронні органи можуть працювати добре й оперативно розкривати злочини».
Т.в.о. начальника Первомайського ВП ГУНП в Харківській області Павло Калган, звертаючись до керівництва університету, зазначив: «Прошу вас заохотити курсанта ХНУВС рядового поліції Яніслава Валєнкова за небайдужість, сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, зразкове виконання вимог Присяги та статутів, виявлені мужність, самовідданість та правосвідомість».

ВЗГ ХНУВС