26 квітня є днем пам’яті про наймасштабнішу екологічно-соціальну катастрофу на Чорнобильській АЕС та вшанування героїзму людей, які брали участь у ліквідації наслідків аварії.
Чорнобиль — це не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч українців, які, ризикуючи життям та здоров’ям, виконали свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу та подальшого розповсюдження радіації. Їх подвиг вписано до літопису людської мужності та героїзму, він навічно залишиться у пам’яті українського народа. 
У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ  до 34-х роковин катастрофи на Чорнобильській АЕС підготували фотопрезентацію спогадів із вузівських та міських заходів  (виховні години, зустрічі з ліквідаторами аварії, перегляд документальних фільмів, покладання квітів, мітинги-реквієм), в яких брали участь студенти, викладачі, куратори, методисти, слухачі, співробітники філії. Схиляємо голови перед мужністю та героїзмом чорнобильців, проявленими у мирний час.

Сумська філія ХНУВС