Під час патрулювання території Холодногірського району Ігор Сапейко швидко відреагував на повідомлення громадян про крадіжку і виявив зловмисника на місці злочину з речовими доказами.
Курсант 4 курсу факультету кримінальної поліції Харківського національного університету внутрішніх справ Ігор Сапейко проходить стажування у Холодногірському відділі поліції. Цього року хлопець отримує практичні навички у секторі карного розшуку. 22 квітня він був задіяний на патрулювання по охороні публічного порядку на території району.
«Я ніс службу у складі спільного патруля з військовослужбовцями Національної гвардії України на території гідропарку у Холодногірському районі. До нас звернувся громадянин, який став свідком крадіжки кабелю зв’язку. Чоловік запевнив, що може впізнати особу, причетну до скоєння злочину, - розповідає Ігор Сапейко. - Коли ми прийшли на місце, свідок вказав на чоловіка, ймовірно причетного до вчинення крадіжки. Я назвався та попросив його надати документи. Після цього викликав слідчо-оперативну групу і попросив учасників події залишатися на місці для з’ясування усіх обставин. Через декілька хвилин прибули працівники Холодногірського відділу поліції і продовжили необхідні процесуальні дії».
Зловмисником виявився 35-річний раніше судимий мешканець Золочівського району. Речові докази вилучено, триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за фактом крадіжки.
Курсант Ігор Сапейко вважає, що саме теоретичні знання, здобуті під час навчання у ХНУВС, а також практичний досвід працівників кримінального блоку Холодногірського відділу поліції допомогли йому зорієнтуватися у даній ситуації, та стануть у нагоді в подальшому під час служби в лавах поліції. В університеті хлопець виконує обов’язки командира відділення, навчається на «відмінно». Ігор упевнений, що саме сумлінне навчання є запорукою майбутнього успіху у професійній сфері.
Виконуючий обов’язки заступника начальника кримінальної поліції Холодногірського відділу поліції Вадим Кабашний розповів, що у Холодногірському відділі поліції курсанти ХНУВС регулярно проходять стажування. За майбутніми захисниками правопорядку намагаються закріпити найдосвідченіших співробітників.
Оперативні працівники передають курсантам свої вміння та навички роботи, щоб найкраще підготувати їх для подальшої роботи у практичному підрозділі, а саме у відділі кримінальної поліції на посаді оперуповноваженого, - зазначив Вадим Кабашний. - Як виконуючий обов’язки заступника начальника кримінальної поліції Холодногірського відділу поліції, я позитивно оцінюю дії Ігоря Сапейка. Сподіваюся, що отримані на стажуванні навички він буде вміло застосовувати у практичній роботі. Якщо після випуску з Харківського національного університету внутрішніх справ він буде направлений до нашого підрозділу, з радістю його зустрінемо і будемо працювати разом».
Загалом на сьогоднішній день у службах та підрозділах харківської поліції проходять стажування 109 курсантів ХНУВС. Разом із працівниками поліції, відповідно до наказу МВС України, 348 працівників та курсантів університету залучені до заходів із забезпечення публічної безпеки і порядку, спрямовані на запобігання поширенню на територію України гострої респіраторної хвороби COVID-19 – патрулюють громадські місця, проводять роз’яснювальну роботу з громадянами, надають допомогу особам похилого віку.
Посилання на відео: https://www.youtube.com/watch?v=rDOB-bINUns&feature=emb_title

Відділ комунікації поліції Харківської області