До основних пріоритетів діяльності кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 належить постійне підвищення кваліфікації викладачів, участь у наукових конференціях, симпозіумах і семінарах, а також налагодження зв’язків і співпраці з ученими інших закладів вищої освіти. Саме з цією метою відбулася ділова зустріч старшого викладача кафедри кандидата філологічних наук Наталії Кобилко з доцентами кафедри української та зарубіжної літератури Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького кандидатами філологічних наук Тетяною Шаровою та Аліною Землянською.
Під час зустрічі обмінялися досвідом викладання гуманітарних дисциплін, новими методами та формами роботи на заняттях, обговорили можливість проходження підвищення кваліфікації. Варто наголосити, що кафедра соціально-гуманітарних дисциплін уже тривалий час співпрацює з науковцями МДПУ ім. Б. Хмельницького. Підтвердженням цього є участь викладачів у наукових конференціях, таких як «Україна у світових війнах та локальних конфліктах ХХ – початку ХХІ ст.» (організатор – Харківський національний університет внутрішніх справ), «Українська література в загальноєвропейському контексті» (організатор – Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького), написання рецензій, участь студентів у Всеукраїнському конкурсі есе «Мій Шевченко». Важливість цієї співпраці насамперед полягає в обміні науковими здобутками викладачів кафедр і залученні студентської молоді до міжуніверситетських наукових і творчих проєктів, де вони можуть на практиці показати свої знання.
Наприкінці зустрічі представники домовилися про реалізацію та підтримку спільних наукових заходів, спрямованих головним чином на посилення мовної та культурної підготовки майбутніх фахівців.

ВЗГ ХНУВС