Заступник завідувача науково-дослідної лабораторії з проблем протидії злочинності ХНУВС Олексій Сердюк презентував у Харківському прес-клубі результати чергового етапу моніторингу поширення залежної поведінки серед молоді м. Харкова «Молодь та наркотики», який здійснюється соціологами Харківського національного університету внутрішніх справ спільно з Соціологічною асоціацією України з 1995 року.
За результатами останнього дослідження близько чверті молодих харків’ян пробували наркотики хоча б раз у житті, а протягом минулого 2019 року вживали наркотики 12% опитаних, кожен п’ятий зустрічався з продавцем наркотиків. Близько 90% вживали алкоголь протягом життя, кожен п’ятий вживає алкоголь регулярно. Дві третини пробували палити тютюн, кожен п’ятий палить тютюн регулярно.
У презентації взяли участь представники партнерських установ, з якими ХНУВС здійснює дослідження залежної поведінки, – директор Інституту охорони здоров'я дітей та підлітків НАМН України, доктор медичних наук, професор Георгій Даниленко та директор Інституту неврології психіатрії та наркології НАМН України доктор медичних наук, професор Ігор Лінський, які розповіли про особливості протидії розповсюдженню залежності від психоактивних речовин, про фактори, що призводять до вживання наркотиків, шляхи профілактики та лікування залежної поведінки, надали огляд профілактичних програм та нових досліджень залежної поведінки.
Відео заходу можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/pATQObWLIps

ВЗГ ХНУВС